Gå tilbake til kolvereid.no
KONTAKTINFO:
Adr: Kunnskapshuset
7970 Kolvereid
Tlf.: 97 97 60 65
Mob.: 97 97 60 65
Fax: 74 38 96 01
E-post: torkil@marsdal.no
Produktkategorier:
- Musikkarrangementer
- Datakurs
- Dagspresse
- Fagpresse
- Bedriftsrådgiving
- Grafiske tjenester
- Informasjonsrådgiving
- Internett-tjenester
- Reklame
Web-journalist nr 1
Publisert: 10.03.2008

MER INFORMASJON:
Brønnøysunds Avis' nettversjon i dag
Om jeg ikke er landets eldste webjournalist, så er jeg kanskje den første...

Høsten 1994 begynte jeg som allroundjournalist i Brønnøysunds Avis, ansatt av nå avdøde redaktør Petter Stephan Krokaa. Han hadde da allerede en stor forkjærlighet for ny teknologi. Første arbeidsdag ble derfor brukt på redaktørkontoret, hvor han mer en villig viste fram sitt råskinn av en PC.

Internett-pioneer
For en 24-årig journalist var redaktør Krokaa å anse som en gammel mann. Likefullt hadde han allerede tidlig på 90-tallet sett flere av teknologiens muligheter, som den gang var å anse som skikkelig sci-fi for de fleste avisfolk både i lokal- og regionalmedia.
Allerede høsten 1994 begynte redaktøren og jeg å snakke om muligheten for å etablere Brønnøysunds Avis som et tilbud også på Internett. Det samme gjorde de nok i Akersgata. Den store forskjellen lå nok i pengesatsingen.
Krokaas infallsvinkel var at Internett kunne brukes som kanal for Sør-Helgeland til å holde kontakt med studenter fra regionen. For min del var nok nysgjerrigheten den største drivkraften.

Snekret på loftet
Etter et par kveldsøkter ved PCen på loftet i redaktørens hjem på Krokå for å snekre sammen FTP-løsningen og svært enkel webdesign, et par tusenlapper i investeringer og noen uketimers arbeidsinnsats over noen måneder, var vi klare til den første publiseringen en formiddag tidlig i mars 1995. Den gang unge Marsdal Hanssen fikk første byline på nett!
Et par-tre dager senere lanserte Dagbladet landets første nettavis, dagbladet.no. Det kunne selvfølgelig ikke den lettantennelige Petter Stephan Krokaa gå med på. Han kastet seg på telefonen, og i likhet med de fleste som møtte Krokaa i det humøret, måtte Dagbladet kapitulere.

Først i Norge
Lille Brønnøysunds Avis blir dermed stående i norsk avishistorie med landets første Internett-avis. Og undertegnede som landets første web-journalist.

Her kan du høre undertegnede fortelle historien om Norges første nettavis som er blitt tenåring:
- NRK P1 Norgesglasset (13.03.2008)


:-)Tips en bekjent om dette!
ANDRE:
Deltar på medieseminar om nettaviser
28.4.2010
Torkil Marsdal Hanssen er invitert til å holde foredrag om hvordan landets første nettavis ble til i Brønnøysund 6. mars 1995.
Fadder vår
31.10.2008
Tekst til Kolvereid aspirant-, barne- og ungdomskors 70-årsgave til Kolvereid Mannskor: Fadderkoret gir fadderne en real faddergave: 500 kroner til SOS-barnebyer!
Utenriks for Fiskaren
21.6.2006
marsdal.no leverer artikler til mange forskjellige publikasjoner, senest et intervju med den irske MEPen (member of european parliament) Sean O'Neachtain.
Bidragsyter i Arena Trøndelag
15.6.2006
marsdal.no er bidragsyter i Konjunkturbarometeret Arena Trøndelag 1/2006.
GRAFIKK
Kuuule plakater
marsdal.no lager gjerne plakater til din forestilling eller arrangement.

Fra kr 500